Lille Skensved

Døveindsamler stak af med pengeseddel i Havdrup

Foto: Rigspolitiet

Onsdag kl. 11.10 anmeldte en 73-årig mand fra Havdrup, at han ved en dagligvareforretning var kommet i kontakt med en udenlandsk kvinde, som samlede ind til døve.

Den 73-årige ville gerne give kvinden 100 kroner, men havde kun en 200 kronerseddel. Den gav han til kvinden, som sagde, at hun ville gå ind i dagligvareforretningen og veksle sedlen til to 100 kronersedler. Kvinden kom dog ikke tilbage, og den 73-årige søgte efter hende inde i butikken uden held.

Kort tid efter traf den 73-årige en mand på stedet, som også samlede ind til døve. Den 73-årige tog kontakt til manden, som skyndte sig ind i en bil og kørte væk fra stedet.

Den 73-årige anmeldte episoderne til politiet, som gerne vil i kontakt med de påståede indsamlere.

Manden beskrives som sydeuropæisk af udseende, 35-40 år, 165 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, kort sort hår, talte på et ukendt sprog. Iført sort blazerjakke og mørke bukser. Medbragte indsamlingspapirer.

Kvinden beskrives som sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, sort mellemlangt hår og talte et ukendt sprog. Iført: Sort termojakke, mørke bukser og medbragte indsamlingspapirer.

Politiet vil gerne advare borgerne mod personer, som tager kontakt uden for dagligvareforretninger og beder om kontanter til indsamlinger til, som i dette tilfælde, døve personer.

– Det er ikke usædvanligt, at svindlere bruger godgørenhed og indsamling som påskud til at snyde andre. Hvis du er i tvivl, så bed om at se legitimation på indsamleren og udvis sund skepsis over for indsamlinger, hvor det fx udelukkende er muligt at donere kontanter. Er du i tvivl, om det er en svindler eller en reel indsamler, du står over for, så foretag evt. et kontrolopkald til organisationen, som vedkommende samler ind til, lyder rådene fra politiet.

 

Kommentarer