Samfund

Fleksibel Fredag ordning for medarbejdere gøres nu permanent

Fleksibilitet bliver mere og mere afgørende i vores arbejdsliv poienterer kommunaldirektør Nikolaj Weyser Mortensen i Solrød Kommune. Foto: Privat.
Når den to-årige forsøgsperiode for arbejdsmodellen Fleksibel Fredag, der har skabt attraktive forhold for både borgere og medarbejdere i Solrød Kommune, udløber 1. september, bliver den afløst af en ny, permanent ordning med yderligere fleksibilitet for medarbejdere i administrationen.

Det sker, efter at Økonomiudvalget i Solrød Kommune har godkendt en ny ordning for fleksibilitet i arbejdet, som gælder for medarbejdere på Solrød Rådhus, i kommunens Børn og Unge Rådgivning samt i Kultur og Fritid.

Ordningen går helt konkret ud på, at medarbejderne fastholder muligheden for selv at råde over fredagen og frit at kan vælge, om de vil arbejde hjemme, holde flexfri eller arbejde på arbejdspladsen.

I den nye ordning for fleksibilitet i arbejdet får medarbejderne i administrationen, ud over Fleksibel Fredag, nu også mulighed for én hjemmearbejdsdag mere i løbet af ugen.

– Fleksibilitet bliver mere og mere afgørende i vores arbejdsliv, og derfor glæder det mig, at vi med den nye ordning fortsat bliver ved med at udvikle Solrød Kommune som en attraktiv arbejdsplads. Nu bliver næste skridt, at vi skal have kigget på, hvordan vi også skaber fleksibilitet i arbejdet for resten af organisationen, siger kommunaldirektør Nikolaj Weyser Mortensen.

Erfaringerne fra den to-årige forsøgsperiode skal nu sammen med medarbejdernes evalueringer af ordningen bruges til i efteråret at arbejde videre med, hvordan lignende tiltag for fleksibilitet i arbejdet kan indføres for andre dele af Solrød Kommune.

Fortsætter med udvidet åbningstider

Ordningen med Fleksibel Fredag betyder også, at Solrød Kommune fastholder de attraktive forhold for borgerne med åbent fra kl. 7.30 om morgenen hver mandag og tirsdag i Borgerservice og fra kl. 8 i de øvrige afdelinger. Der vil desuden fortsat være åbent til kl. 18 i Borgerservice og kl. 17 i de øvrige afdelinger hver torsdag, mens fredag forbliver helt lukket for personlig betjening.

– Vi oplever, at borgerne er rigtig glade for de udvidede åbningstider, og vi kan helt konkret se, at de tidlige tider mandag og tirsdag er nogle af de tidspunkter, som bliver booket først af borgerne. Vi er derfor rigtig stolte over, at vi som kommune kan skabe så gode rammer for fleksibilitet i hverdagen både for vores borgere, når de skal i kontakt med kommunen, men også for vores medarbejdere, siger Nikolaj Weyser Mortensen.

Kommentarer