Samfund

Skolerne i Solrød siger nej til senere mødetid for eleverne

På Havdrup Skole siger skolebestyrelsen foreløbig nej til senere mødetid. Foto: Solrød Kommune

Flere skoler rundt omkring i landet eksperimenterer med at ændre mødetiderne efter sommerferien. Debat om emnet opstår med jævne mellemrum og igen denne gang er der blevet fremhævet forskellige fordele og ulemper.

Nogle elever fortæller, at de føler sig mere udhvilede og motiverede ved at møde en time senere end normalt, mens andre argumenterer for, at man netop i skoleårene bør vænne sig til tidlige mødetider, som de vil blive mødt med senere i livet.

Skoler i blandt andet Holbæk og Rødovre Kommune planlægger at teste senere mødetider for elever i 7. til 9. klasse allerede efter sommerferien.

I Solrød Kommune vil skolerne derimod ikke ændre mødetiderne for nuværende, lyder det fra Lone Skovsbøll, sekretariatschef for Læring og Udvikling. Det betyder dog ikke, at senere mødetider kan komme på tale på et senere tidspunkt.

Pernille Holmberg Johannessen, skoleleder på Havdrup Skole, har tidligere diskuteret dette spørgsmål. Hun fortæller at skolebestyrelsen ikke umiddelbart støttede ændringerne, idet skoledagen skulle forlænges tilsvarende.

Også eleverne i skolebestyrelsen gav udtryk for, at de foretrak tidlige mødetider frem for at få senere fri, da dette ville skabe problemer med fritidsarbejde og sport efter skoletid.

Pernille Holmberg Johannessen indikerer, at skolen måske vil eksperimentere med senere mødetider i visse klasser i løbet af året for at evaluere, om det forbedrer indlæringen og trivslen, eller om det blot resulterer i senere sengetider.

DR har beskrevet konsekvenserne af senere mødetider i flere artikler. Eksempelvis vil nogle skoler tilføje 1-2 ugentlige timer om eftermiddagen for at kompensere for de manglende timer fra senere mødetider. Skolerne vil også tildele ekstra tid til lejrskoler og give eleverne fleksible timer, hvor de kan udføre skolearbejde derhjemme.

Kommentarer